Ett stort steg

Nu har jag gjort det!

Nu har jag ansökt till utbildningar! Känns riktigt bra, egentligen vill jag gå båda och det skulle nog kunna gå. För den ena är i Landskrona och den andra är distans från mitten av Skåne..Men jag håller tummarna att det ska bli bra!

Nu ska jag kolla på big love, imorgon vill jag ha sovmorgon så väck mig INTE!

Vilda tomater

Igår så blev jag kallad vacker - TVÅ gånger! Det gjorde underverk för humöret, det och alkoholintaget förstås!

Jag fick ju "harry potter och de vises sten" av power och idag läste jag ut boken. sen sprang jag till bokhandeln och köpte andra boken så nu antar jag att det har hänt, jag har blivit hp-beroende! (jag tar tillbaka alla gånger jag retade dig för det, SS)

Och i natt fick jag sova i en säng, för första gången på två veckor! Det var så skönt men nu blir det madrassen i vardagsrummet igen. det är både jättekul och jättetrist att ha en stor familj.

Beautiful


En bit av själen

Idag så började jag gråta över något som hände för fyra månader sedan. Det är sån jag är. En händelse, ett ord, en blick kan såra och skada så otroligt mycket men det tar en tid innan jag faktiskt reagerar. Det kan vara en överlevnadsgrej. Eller en inte-döda grej..Sen vet jag att jag är känslig men det har också sin grund i att jag hela min skolperiod blev mobbad, folkhögskolan var den enda skolan jag aldrig utsattes. Alla människor är sårbara men det är bara vi som utsatts som känner till smärtan, som kan känna igen symptomen. Och även om flera år har gått och man trott att allt är bearbetat så räcker det med så lite för att såren ska rivas upp. Så jävla lite.
Det är också saker som är omöjliga för mig att göra. Som att spela brännboll. Det låter fånigt och du himlar säkert med ögonen nu. Men det jag kommer ihåg starkast från idrotten i mellanstadiet var "du är så värdelös, hanna". Och det gör ont fortfarande. Orden gör ondare än sparkarna. Trots flera år av terapi kan jag lik förbannat inte ta mig ut i banan och spela.

Har du någonsin mobbat någon? Förstå du hur mycket skada du har gjort? Du kanske tror att det går över men det gör det inte. Det är något vi mobbade får bära med, för alltid. Jag känner en man som blev mobbad för fyrtio år sedan och han är fortfarande känslig för vissa situationer. Tänk på det.

Det jag har lärt mig att göra är att vända på alla dessa negativa upplevelser och göra dom till positiva. Till exempel: empati. Jag kan känna empati.

Kan du?

Årets födelsedag - avklarat

Idag fyller jag 21 år. Men om du drar av runt tio år så får du min verkliga ålder.
Men det har varit en dag med sång, presenter och galenskap. Jag kom precis hem nu från bäckaby då vi fikat på ett jättemysigt ställe. nu ska vi fira mer här hemma. jag har gjort en amy winehouse - frisyr och det gick bra, så nu ska jag köra på det här..

Jag fick i alla fall ett par svarta byxor, en mp4, örhänge, pengar, boken harry potter och de vises sten, badlakan. Och jag blev jätteglad! har fått en massa fina sms med så över lag är det en fin födelsedag, min tjugoförsta. Sen har det varit lite familjeproblem men det får man räkna med i en sådan störd familj. En älskad men störd familj.


All you need is good wine and good company

Idag har det varit en genomtrevlig idag. Förutom en äcklig bajs-dröm (tänker inte gå in på det) så har det varit en fin dag. En av min bästa vänner var på besök, vi pratade över en pizza och utbytte presenter. Jag fick boken Harry Potter och de vises sten och blev GENOMLYCKLIG! av mig fick hon bara ett kort, har ju lite ont om cash nu så jag måste bara råna en bank först så kan jag handla till henne och alla andra som fyller år de närmaste månaderna.

Sen så sms`ade jag lite med en tjej som jag lärde känna i kalmar som jag tycker bra om, vi är läskigt lika när det gäller erfarenhet av livet. Det är märkligt ibland vad världen är liten och hur lika vi egentligen är varandra. På gott och ont.

Tjock i en tjocksmock

Slängde en blick på mig själv i spegeln idag och heligamarilynmonre - jag tror jag gått upp i vikt...och DET skyller vi på mammas goda kakor för. det kan ju också bero på att jag inte rört en tumme sedan i söndags då vi var ute och red...men imorgon se ni, då ska jag träna! hantlar, hopprep, sit-ups! jag ska vara duktig nu..men nu ska jag gå och köpa mig en snickersglass

Raindrops keep falling on my head

Idag så åkte det förbi två brandbilar och två räddningstjänstbilar här utanför. Vi blev så nyfikna att vi tog bilen och körde efter vilket är något jag skäms för lite grann..men jag har en bra ursäkt, det är inte mycket som händer här ute i djungeln så man får ta chansen ibland.

Den perfekta kvinnan


Se dig själv

Det har varit inbrott på mammas jobb. En helt ny TV stal dom bland annat. Jag hoppas verkligen att det är någon fattig jävel som är i verkligt behov av pengar så det inte är nån fotbolls-galning som inte har TV och hade det här som sista utvägen.

Dag 6

Sjätte dagen och redan så känner jag ilskan bubbla och slänger längtansfulla blickar mot söder. Det här kommer allvarligt talat inte gå alls. Det strider mot all naturens lagar att ha tre kärringar instängda i en tvåa. Det går bara inte. Jag kommer förvandlas till mördare av det här. Eller möjligtvis självmördare. Måste-här-ifrån

Jag drömde en märklig dröm inatt. Jag var tillbaka på högalid och skulle gå och äta. det var en lång kö som sträckte sig bort till järnvägsspåret. Jag gav upp efter ett tag och gick in i matsalen för att hämta vatten. då började jag prata med en kille som också gick i skolan. när jag vaknade upp så hade jag fått ett sms från tanja! mycket märkligt..måste slå upp i drömboken och kolla efter..

Nu ska jag gå och fingra på knivar


Not lonely, just alone

Vi har småflug invasion här i huset. Dom är överallt. I skåpen, kylskåpet, slasken...äcklig äckligt..
idag var vi i staden och handlade godis. då mötte vi kusin jan och hans familj. de har två små ungar varav den yngsta heter hanna (som jag hihi). men jag tycker det är så jävla jobbigt att träffa släktingar, känner att jag inte har så mycket gemensamt med dom..eller så är det så att de påminner om ens förflutna..i vilket fall som helst så har jag lärt mig att hålla mig undan, det är inte många som klarar av sådana som jag, sådana som inte ställer sig i ledet och ler snällt som dockor. nu har mamma besök av en tant som allvarligt talat ser ut som en karl..mysko

Trött som ett bi

Ja, vad ska man säga...det var intressant på lost igår. många pusselbitar föll på plats, samtidigt som många andra frågor dök upp. och nu ska man alltså vänta tills nästa säsong...vad ska jag göra så länge? jag kanske ska börja bita på naglarna igen..

LOST

NU BÖRJAR DET OM NITTON MINUTER

Hemma igen

Då har jag defenetivt lämnat internatet och kommer aldrig återvända vilket är både sorgligt och skönt. Jag var den sista att lämna södra vilket inte var så kul, det är svårt att lämna ett helt tomt hus. När jag hade varit uppe i skolan och lämnat nyckeln så var jag lite gråtmild. När jag sätter mig i bilen så spelar pappa "It never rains in California". Lite fel tajming, pappsen.

När jag tänker på hur det var första dagen och hur sista dagen blev i huset så är det en jäkla skillnad. Jag kom dit som i en dimma, allt hade ju gått så fort när jag blev antagen, jag fattade ingenting och kände mig så osäker och lite smått skrajsen. Men på nio månader har jag blivit mer mognare och fått en större tro på mig själv. Dessutom har jag mött många fantastiska människor som bidragit till min personliga utveckling. Nu ska det bli spännande att se vilka man håller kontakten med. Jag planerar ju att flytta till kalmar så vi får se hur det går.

Det hände en kul grej i nybro. pappa och jag körde in på drive-in på mcdonalds och beställde mat. när vi körde fram till luckan så var det en ung kille som böjde sig fram och sa helt chockat "herregud vilket last, har ni varit på öland?"
pappa svarade "nej, min dotter har gått i folkhögskola och ska nu flytta", killen "jaha, hem till mamma och pappa".´
Mycket märkligt.

Pappa var för övrigt konstigare än någonsin. vi hade ett vild diskussion (läs gräl) om rymden och tatueringar..don`t ask..
sen så körde vi förbi en sjö och vi båda vred på huvudet och njöt av den fina utsikten när solen speglade sig i den svarta stilla sjön. "oj, här svängde det visst" sa pappa helt plötsligt. det var då jag började oroa mig för min säkerhet..

men nu ska jag gå och ta hand om mina 27 kassar och 2 flyttkartonger. om du inte vill göra det åt mig förstås...snälla...du kan få betalt...


Birthday

Om tretton dagar fyller jag 21!

Och det här är vad jag önskar mig

*Pengar


*Eurovision Song Contest 2008 skiva, ej bränd


*Presentkort på Lagerhaus


*Den första boken ur Harry Potter


*Mp4


*Devil+Angel


*Hello Kitty


RSS 2.0