Hemmabio vs Biograf

Det är en svår fråga för en cineast.


HEMMABIO
Fördelar: Du slipper andas in andras fis. Du behöver inte brottas om vem som ska ha armstödet. Du behöver inte bli förbannad när någon mycket längre sätter sig framför och skymmer.

Nackdelar: Vad är det för särskilt att varje dag sätta sig framför denna hemmabio. Glädjen och myset försvinner när det blir vardagligt. Och om du sitter själv finns det ingen du kan diskutera filmen med. Plus att du riskerar att bli enstörning.

BIOGRAF
Fördelar: Det är något magiskt att gå på bio. Särskilt om det är en pampig bio, helst i en gammal byggnad och helst ska personalen ha vita handskar och röda kavajer. Bio är den moderna tidens största nöje.

Nackdelar: Tja...läs ovanstående fördelar på hemmabion. Jag tror allt står med där.


Earth Hour

Den 28 mars 2009 mellan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i en manifestation för klimatet. Låt oss alla förenas i denna enkla handling!

http://www.wwf.se/

http://www.youtube.com/watch?v=BjWD8pbK5t8

Julstök

Nu så håller vi på som mest att ta ner julen och det är inte det enklaste. Den här familjen är så löjligt julig så det är pynt precis överallt. Julgranen står och barrar i ett hörn men jag ska ta ut den idag. Nu ska flickrummet städas så folk kan komma på besök utan att anfallas av dammråttor och okända små varelser som bor under skräpet på golvet.
Nu är vi fria i elva månader sen sätter eländet igång igen.


Amy MacDonald - Youth of today

Maybe if you were some spearheaded guy
I would listen to what you have to say
But you're just some incapable figure
thinking your bigger than me
But your not, yet
You don't know a thing about the youth of today
Stating your opinion
Making it ring in my head all day

And you say
My children weren't the same
My children's children they're the ones to blame
In my day we were better behaved 
But it's not your day
No more...
We are the youth of today
change our hair in every way
We are the youth of today
we'll say what we want to say
And we are the youth of today
don't care what you have to say at all

And maybe if you had a true point of view
I would listen to you
But it's just your one sided feelings 
they keep getting in my way
And you don't know a single thing
about the youth of today
Stating your opinion making it ring in my head all day


Hårförändringar

Har vissa funderingar på att göra något drastiskt med mitt hår...

Det här var riktigt snyggt men ser lite krångligt ut
Sist jag hade så kort hår var 1998

Hmm...eller låter jag det bara vara som det är


Gnistrande morgon

Det är så otroligt vackert ute! Isen gnistrar på fönster och staket. Under skorna knastrar snön. Himlen är ljusgrå. Allt är så underbart mysigt och vintrigt. Sen att man känner sig som Cher i 14 minusgrader, det kan jag leva med.
Passa på nu, vi vet inte om vi får uppleva vintern igen.

En rosa dröm


Detta hus är helt underbart! Vem kan vara ledsen när man vaknar upp i ett sånt här hem?

Kroppen

Jag är snäll mot min kropp. Det måste vi alla vara, det går ju inte att byta ut den, att uppdatera den. Se på din kropp och inse: det här är var min själ ska bo de närmaste åttio åren. Men jag är snäll mot min kropp. Särskilt på morgonen. Min dag börjar med att jag i vinternattens mörker tänder några levande ljus, dricker vaniljte med örthonung i och skriver ner mina tankar med en fjäderpenna. Allt är så medeltid, eller Harry Potter vilket du nu föredrar. Men det är ett behagligt sätt att väcka kroppen på.

Jag lurar kroppen också. När jag ligger i sängen och vill hellre äta vassa nålar än att gå upp och ta tag i dagen så flyger jag upp så snabbt ur sängen och är ute i köket långt innan något i kroppen hunnit reagera. Hur hamnade jag här?

Kroppen tål också mycket. Vi utsätter den för en hel del och förväntar oss att allt ska funka ändå. Och kroppen som har presentationsångest ser till att allt funkar någorlunda en lång tid innan den går in i väggen och en njure sabbas. Och då blir vi förbannade. Hur kan du överge mig bara för att jag har ätit två miljoner biffar i mitt liv som jag sköljt ner med milkshake? Vaddå motion? Jag går runt i huset räcker inte det? Själslig välmående, nu måste du skämta...


Nu ska jag inte låtsas att jag är någon renlevnadsmänniska, choklad är mitt last, när jag tränar så gråter jag av sorg och själen utsätts så mycket för ångest att det är ett under att den inte flytt sin kos. Men jag är oerhört tacksam och stolt över hela mitt jag. Jag vill ändå att allt ska vara i någorlunda skick när jag lämnar tillbaka kroppen till jorden. Min själ kommer med darriga ben och stirrig blick återvända till Gud och pusta: Aldrig mer, hör du det?!


Farväl 2008

Tänkte att jag skulle ta och avrunda året som gått.

*Gick (för en gång skull) i en bra skola, lärde mig inte så mycket men trivdes som fisken i havet. Lärde känna många härliga människor och lärde mig också mycket om mig själv.

*Lekt surrogatmamma under halva året vilket har varit både påfrestande och roligt.

*Färgat håret svart, sedan lila för att sedan blondera eländet.

*Blivit Russell Brand-frälst

*Nästan blivit av med kändisfixeringen

*Börjat leva ett hälsosammare liv

Det har varit ett bra år faktiskt men från juni och framåt har det varit mycket dötid. Men nu ser jag fram emot att börja studera igen. Det ska bli spännande att se vad som väntar under nästa sten.


RSS 2.0