The L Word

Det har tagit mig lång tid att upptäcka den här serien, jag vet men än så länge tycker jag den är bra.


Mors dag..eh..nä

Jag har nyss pratat i telefon med min kära mor och diskuterat hurvida vi firar mors dag eller inte. JAG tycker att vi inte gör det eftersom det är något handelsmän har kommit på för att vi ska köpa söta koppar där det står "Kära Mor" eller "Till världens bästa mamma" på. Min mor vill absolut inte att hennes avkommor ska slösa en massa pengar på henne men att vi kan gott ringa och säga Grattis. Så jag gav henne ett surt och motsträvligt "Grattis då`ra". Inte vidare övertygande kanske men det där gullisnuttiga kan mina andra systrar stå för.


Sommar i Skåne

Det är väldigt vackert väder här i Skåne. Medan det är vår i Småland är det sommar här. Jag har ägnat dagen åt att plocka in kläder i byrån och att köpa popcorn i kiosken. Ska ju titta på andra semifinalen ikväll!

Här kommer en bild på en av mina favoritblommor - Hortensia! De är så fluffiga och härliga. Andra favoritblommor är rosor och färgätmigej.


Mot bättre tider

NU åker jag till Skåne. Det blev lite försenat eftersom jag inte fick tag på min syster. Herregud vilka beskymmer man gör sig.

Första semifinalen är klar

Jag måste säga att inledningen var härlig. Sjuk men härlig. Favoriterna ikväll tycker jag är Ryssland, Island och Belgien. Åh! Och Vitryssland! Endast tack vare fjärilsvingarna, underbart!

Var det någon annan som märkte att läpparna inte var synkroniserade med ljudet? Jag kunde knappt tänka på något annat, oerhört irriterande. Men det är klart, det sänds ju från fjärran så då kan det gå långsamt;)

Nu ska jag äntligen gå och lägga mig, det blir en tuff dag imorgon. Då ska jag sitta i en liten bil i några timmar med två människor som ALLTID grälar. Puh! Ingen annan som ska till Skåne imorgon?

God natt!


Mödrar får leva med sina barn

Min mamma ogillar att jag bloggar om henne. Det skiter jag i. Säger hon något heltokigt så är det min plikt som medmänniska att sprida det vidare. Jag har ju inte lagt ut någon bild på henne. Tror jag. Men jag skulle kunna göra det för hon är så söt, hon ser ut som jag fast trettio år äldre. Hon är singel också så finns det någon 50+ där ute som söker efter kärlek på äldre dar så säg bara till!


Semifinal 2010

Nu är det inte långt kvar till första delen av Eurovison Song Contest! Tjohoo! Vi har laddat upp här med läsk och chips.


Beslut

Nu är det bestämt att jag ska till Skåne i morgon. Jag tror att anledningen till att jag tvekar så mycket om att möjligt är för att det är alltid någon idiot som frågar "är du säker?" eller "har du bestämt dig nu?". Har jag sagt något så är det ju så. Eller hur?

Var det någon som såg Amy McDonald på sommarkrysset? Underbart vacker människa med fantastisk röst. Dessutom är hon skotte och det är ett folk man bara måste älska^^


Brösten laddar för valet

Sitter i källaren och kyler ner mig. Jag har värmeallergi och kan inte vara ute i solen alltså sitter jag inne och är mamma är så snäll och gör mig sällskap. Hon har röda utslag på brösten och säger att de laddar för valet. Hahaha! Hon är galen den kvinnan.


Köproblem

Kom precis hem från matbutiken och är svettig och sur. Jag hade bara handlat lite chips och dipp och hamnade bakom en kvinna som hade ett BERG med mat i sin vagn. Jag var ganska så säker på att bli framsläppt eftersom det ändå hör till att man gör så. Men icke. Jag gjorde som varje svensk gör i en sådan situation, jag säger några fula ord i huvudet och biter i det sura äpplet. Men sen när hon slängt fram alla varor och skulle betala visade det sig att hon inte hade några pengar. Vad är det för inavlad varelse som går till affären, lägger en massa varor i vagnen och sedan inte kan betala? Jag var på så dåligt humör att jag gick till förbutiken och köpte chokladdessert. Som jag tuggar i mig nu. Innan middagen.


Bröllopet med stort B

Är inne på svenska kungafamiljens hemsida http://www.royalcourt.se/brollopet.4.1a2467a10ad032dc2680007326.html och läser om bröllopet. Jag ser faktiskt fram emot det, det ska bli så kul att se. Men visst är hon vacker, vår blivande drottning?


Snälla låt det börja åska snart

Nu har prästen gått. Jag vågade gå ut efter ett tag och överlevde. Nu ska jag iväg till min kära gudmor och tigga fika. Troligtvis som är min lille kusinbarn Hugo där med men det gör inget, fler blir merrier. Annars förgås jag av värmeslag. Det ser ut att vara höst där ute men det är 19 grader. Åska please.


Underbara Henrik Torehammar

Prästen är här men jag har gömt mig med laptopen i källaren. Lyssnar på Brunchrapporten på P3. Underbart roligt, jag skrattar mig igenom det.


Blir jag evigt fördömd?

Jag ska få prästbesök om en timma. Inte min idè dock, det var kvinnan som födde mig till världen som tyckte det var en bra idè att släppa in en Guds man i huset. Jag kallsvettas och hyperventilerar.


Cravings


Pirat i kväll

Jag fick ett uppdrag i går och jag ska bära den med värdighet i kväll. Min syster jobbar med barn och ungdomar i kyrkan och ikväll ska det vara avslutning med pirattema. Och jag ska hjälpa till genom att vakta skattkistan, barnen måste ha samlat på sig åtta stenar för att kunna öppna kistan som innehåller - godis, förstås.


I have a bad day

Jag tror att jag är sjuk. Är trött och fryser hela tiden. Igår gick jag och la mig halv åtta (!), var så trött att hela rummet gungade. Och så kliar det. Överallt. Hela tiden. Så idag tar jag paus från allt och bara håller mig inom hemmet väggar. Är frusterad ochså, kan inte ladda upp de nya Lost-avsnitten så nu sitter jag här, utan Lost och känner mig Lost. Dålig humor. Dags att gå och lägga sig.


Vill ha!

En rosa fluff telefon! Gör varje samtal till ett nöje:D

Ur kaninens perspektiv


Lite idag

Nu kom jag precis hem från min syster. Sivan var inte hemma så vi beslöt oss för att förtids-gratta Sofia som har namnsdag imorgon. Hon fick 2 piroger, en vetekrans och skinka. Låter det konstigt? Min familj är inte normal. Alls.

Är det någon som följer True Blood som sänds i svt? Det börjar bli sjukare och sjukare. Men fortfarande bra!


Lat dag..ja vi får väl se

Idag blir det en lat dag. Tror jag. Jag skulle vilja det i alla fall, men nu börjar de prata här om att åka till moster Siv och då måste jag följa med för att vara hundvakt. För det är min enda duglighet i livet, att passa hundar. Allt enligt min familj.


En teknisk fråga

Är det någon som vet hur man lägger ut youtube-filmer på bloggen? jag har försökt några gånger och misslyckats katastrofalt. Lite hjälp skulle vara tacksamt:)


High paid actress

Jag har glömt att visa vad vi skådespelare fick förra veckan som tack - en chokladask! inte helt fel, synd bara att jag har lovat Gud att inte äta godis på ett år. men räknas chokladhjärtan som godis?...


Titus Welliver - Lost och The Good Wife


Länge leve livet

Den här sången brukar jag sjunga när jag är deppig, det hjälper! Den är från medeltiden så den är riktigt gammal.

Länge leve livet:

Silvermåne, stjärne glans, länge leve livet
Vackrare än någon stans, länge leve livet
Den jord där vi bor längtar och tror, länge leve livet
där ett frö slår rot och gror
Länge leve kärleken och lusten till livet

Svärd ska smidas om till plog, länge leve livet
Våldet härskat länge nog, länge leve livet
Det kommer en dag, stark ska bli svag, länge leve livet
Kärlek vara världens lag
Länge leve kärleken och lusten till livet

Alltid vill vi sjunga så, länge leve livet
Fred och framtid tror vi på, länge leve livet
När allt tycks dö ut, tiden tar slut, länge leve livet
Sjunger vi som aldrig förut
Länge leve kärleken och lusten till livet


Hur man blir av med pengar

Jag var som sagt var i Växjö igår och hade det oförtjänat bra. Allt jag köpte var på halva priset och jag hade ett sådant flyt så det kändes som jag svävade på små rosa shopping-moln. Mina shoppingvänner upplevde det dock lite annorlunda och hittade inget att slänga pengar på. Men det känns precis som kosmos gav detta till mig, som en belöning för allt elände som hänt på sistone.

Här är lite av det jag köpte:

Vita solglasögon från HM.
Skinnjacka från Kappahl. Har letat efter en sådan i all evighet. Lite Marlon Brando känsla.
Hårband från Kappahl. Försökte ta en bra bild men det här får duga.
Diadem från Kappahl.
Sedan köpte jag hårspray och glansspray på HM, ögonfransböjare och borste på Lindex. 


Sympathy for the devil

Om djävulen spelas av Mark Pellegrino så kan jag nog tänka mig att ha lite sympati:)
Mark Pellegrino är en riktigt talangfull skådespelare. Om ni inte har sett Supernatural så gör det genast, en av de bästa serierna som någonsin gjorts!



Om du känner igen honom så kanske du tänker på Lost där han spelar den mystiske Jacob...


Happy Hanna - no money but still happy

Nu kom jag precis hem från Växjö-dagen. Det blev en shoppingdag. En extrem shopping dag. Bortom all rimlig gräns. Ja, ni förstår nog...Nu är jag fattig och glad!

Jag tänkte lägga ut bilder på det jag köpt men då var batterierna i kameran slut, så jag får göra det imorgon istället. Men det har varit en jättekul och perfekt dag, solen bröt fram precis när vi kom till Växjö så det var roligt.

Nu ska jag snart lägga mig. Efter en sån här dag så sovar man gott:D

Snälla, ta inte ner mig på jorden än

Det är något fel på min mobil, kan inte skicka iväg sms. Nåväl, ska i alla fall duscha och göra mig i ordning. Ska till Växjö i kväll och ha roligt! En måndag dessutom, inte klokt alls:D


Glee visar vägen

Blev så inspirerad igår av Glee som hade Madonna-tema att jag vill börja med Gospel! Och det borde ju finnas någonstans här i Smålands-trakterna.


Dramaten nästa?

Det gick jättebra på teatern! Jag är så stolt över mig själv och de andra skådespelarna att vi gjorde det! Först när jag gick in så ville jag inget annat än att gå ut igen men det släppte efter ett tag och sedan hade jag bara roligt. Och många kom det, stolarna räckte inte till så de fick hämta fler. Det känns riktigt bra att jag har gjort det här så nu har jag skrivit upp mig på fler gånger.

Jag skulle egentligen till Skåne idag men är så trött så jag väntar lite. Framför allt tills det har blivit varmare, är det verkligen Maj? För det känns som September...


Premiär ikväll

OK. Om drygt tre timmar står jag på scen. Är inte så nervös nu, men det kan bero på att jag tog ett lugnande piller innan, så nu är jag mest orolig för att somna mitt i showen! Men genrepet gick så bra igår så det känns helt okej, faktiskt. Håll tummarna för mig ikväll!



Ångest update

Jag tog en atarax innan jag somnade och har därför sovit hela natten vilket har varit skönt. Och vid tolv-tiden tog jag en alprazolam. Allt för att hålla ångesten borta och kunde stå på benen. Så nu gäller det att ha positiva tankar och skapa en positiv energi till fredagen då det är premiär. Helt otroligt att jag ska ha en sådan rampfeber flera dagar innan. Plötsligt kommer jag ihåg varför jag lämnade teatern för sju år sedan.


Scenskräck

Det har varit riktigt jobbigt i natt. Har inte kunnat sova pågrund av hjärtklappningar och illamående. Och hela dagen har jag mått fruktansvärt dåligt, med ett uppehåll på en halvtimma. Jag misstänker att det har med att jag ska vara med på en teater uppsättning på fredag. Jag blev inkastad i sista sekunden då en av skådisarna hoppade av. Så nu står jag här. Och mår dåligt. Beyond rampfeber. Snarare skräckslagen. Och så kan jag inte ta atarax, för då kommer jag somna mitt under uppspelningen.


RSS 2.0